Veelgestelde vragen

Hoe wordt mijn bestelling geleverd?

Gestabiliseerd zand en mager beton wordt steeds geleverd met een kipper. Hierbij hebben wij de mogelijkheid om te leveren met een vrachtwagen met kipbak (max 10 m³) , een oplegger met kipsysteem (max 15 m³).

Funderingsbeton, rijk beton, kiftbeton en de voegmortel worden steeds geleverd met een mixer. Hierbij is er de mogelijkheid tussen een 6x6 mixer (max 6 m³), een oplegger mixer (max 10 m³). De firma beschikt over 25 eigen betonmixers. Een vlotte levering kan dus verzekerd worden.


Welk BTW-regime is van toepassing op m’n levering?

6% BTW: bij renovatiewerken aan een woning ouder dan 5 jaar. Opritten kunnen eveneens aangelegd worden met toepassing van het verlaagd tarief. Hierbij is het wel noodzakelijk dat een verbinding gemaakt wordt tussen de openbare weg en de woning. Een wandelpad aanleggen in de tuin kan niet tegen het tarief van 6%.

21% BTW: voor particulieren en indien de woning niet ouder is dan 5 jaar.

Medecontractant: indien u BTW – plichtig bent. Uitzondering op de regel wanneer u forfaitair landbouwer bent, dan wordt btw-tarief van 21% aangerekend.


Wanneer heb ik een betonpomp nodig?

Onze betonmixers kunnen met behulp van hun betongoot en een buis een afstand van 6 meter overbruggen. Voor het lossen van beton over een grotere afstand of een grote hoogte, moet de keuze gemaakt worden tussen lossen met bakwagens of het inhuren van een betonpomp.

Gelieve uw betonpomp 48 uur op voorhand te reserveren, zodat het door u gekozen leveringsuur kan gegarandeerd worden. 


Wordt er iets extra aangerekend indien wij lossen met bakwagens?

Bij leveringen met een mixer wordt een lostijd van 5 min per bestelde m³ voorzien. Indien het een veel langere lostijd betreft wordt een wachttarief aangerekend.


Wordt er iets extra aangerekend indien wij een kleine hoeveelheid laten leveren?

In een straal van 15 km rond Zedelgem, wordt voor bestellingen onder de 4m³ onvolledige lading aangerekend.

Voor verdere afstanden wordt door onze vertegenwoordiger een goede en correcte prijs opgemaakt.


Vanaf welke hoeveelheid kan er afgehaald worden?

De kleinste hoeveelheid die homogeen kan gemengd worden binnen de betoncentrale is 0,5 m³. 
Indien u dit wenst kan de bestelling met de wiellader opgevangen worden en in uw aanhangwagen geladen worden. Ter info: 1m³ stabilisé = +- 1600 kg.

Contacteer ons

Bel +32 50 27 84 18

Mail info@rts-zedelgem.be