Gestabiliseerd zand

Stabilisé of gestabiliseerd zand is zeer praktisch en functioneel. Het bestaat uit een vochtig mengsel van scherp zand en cement. De verhoudingen tussen deze twee elementen hangt af van de uitvoering. Vraag ons gerust naar meer informatie.

Gestabiliseerd zand heeft verschillende toepassingsmogelijkheden. Het is een geschikt recuperatiemateriaal om iets op te vullen. Verder vormt stabilisé de ideale ondergrond voor het plaatsen van klinkers of kasseien. Bovendien functioneert gestabiliseerd zand ook als stevige fundering en is het waterdoorlatend. Ideaal voor uw oprit of terras. Stabilisé is niet alleen geschikt voor buiten, ook binnen heeft het zijn functie. Denk bijvoorbeeld aan de plaatsing van binnenvloeren of als onderlaag bij parket.

Om de voegen tussen uw kasseien en klinkers te vullen, kunt u gebruik maken van onze voegmortel.

Stabilisé moet onmiddellijk verwerkt worden, anders verbrokkelt het. Indien nodig kan de verwerkbaarheid van gestabiliseerd zand met behulp van een vertrager verlengd worden met 4 tot 6 uur. Deze hulpstof wordt rechtstreeks via de betoncentrale toegevoegd, zodat een homogeen mengsel wordt verkregen. Dit laat u toe om langer met het materiaal te kunnen werken.

Voor volgende soorten stabilisé kunt u bij RTS Zedelgem terecht:

  • Stabilisé met recuperatiemateriaal: geschikt voor opvulling
  • Stabilisé met zeezand 0/2,5: geschikt voor het plaatsen van betonklinkers op oprit of terras
  • Stabilisé met rijnzand 0/5: geschikt voor de plaatsing van binnenvloeren of als onderlaag bij parket
  • Stabilisé op druksterkte: 2 MPa / 3MPa / 4MPa

Contacteer ons

Bel +32 50 27 84 18

Mail info@rts-zedelgem.be